Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van gebakken rib-eye met geitenkaas recept
Salade van gebakken rib-eye met geitenkaas recept

Salade van gebakken rib-eye met geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Marineer de rib-eye in 100 cc balsamico- azijn met 1 teentje knoflook en zout en peper. Was alle kruiden goed, en pluk de blaadjes van de stelen. Hak de kruiden grof. Was de rucola en laat deze heel. Maak een dressing van de overgebleven azijn met 2 sjalotjes, de knoflook, peper, zout en rietsuiker en voeg 50 cc olijfolie druppelsgewijs toe. Snijd 2 sjalotjes in halve ringen. Bereidingswijze: Neem een mooi groot bord, en drapeer de rucola hierop. Strooi alle grof gehakte kruiden over de rucola. Strooi zout en peper over de salade. Olijfolie goed verhitten in een grillpan. Rib-eye droogdeppen met keukenpapier. De rib-eye 30 seconden aan beide zijden dichtschroeien. Hierna de rib-eye met een goed scherp mes in dunne plakjes snijden. Leg de rib-eye in stervorm over de salade. Besprenkel de salade met de gemaakte dressing en het sap van 1 limoen. Garneer het geheel af met alfalfa en geitenkaas met parmezaankrullen. Tip: Vervang de rib-eye door rauwe zalmfilet de bereiding blijft hetzelfde. Meng bij een dressing alle ingrediŽnten eerst met de azijn voordat de olie wordt toegevoegd, dit om een beter geŽmulgeerde dressing te verkrijgen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade van gebakken rib-eye met geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven