Salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Was de en pluk het in fijne stukjes en laat het goed uitlekken.
  3. Verhit in een koekenpan een klein beetje en bak de hierin goudbruin.
  4. Bestrooi de met zout en laat ze in een zeefje afkoelen en eventueel uitlekken.
  5. Was de en snijd deze door het midden.
  6. Pel de ’s.
  7. Als je verse inktvis gebruikt, deze goedschoonmaken en in ringen snijden.
  8. Diepvriesringen goed laten uitlekken.
  9. Voor de dressing:
  10. Doe een teentje knoflook in de keukenmachine met de en het .
  11. Draai dit tot de knoflook helemaal fijn is.
  12. Giet dan langzaam de erbij tot het een homogene massa is geworden.
  13. Bereidingswijze:
  14. Verdeel de over 4 borden, verdeel ook de met de en giet er wat dressing overheen.
  15. Verhit in een koekenpan een scheutje en door een knoflookpers geperst teentje knoflook.
  16. Verhit in een wok een flinke laag olie zodat je hierin kunt frituren.
  17. Bestrooi de en de ’s met peper en zout.
  18. Bak de ’s goudbruin in de koekenpan.
  19. Haal de door de en frituur deze in de olie tot ze goudbruin zijn.
  20. Leg de op een stuk keukenrol zodat het vet hierin word opgenomen.
  21. Verdeel de en de ’s over de salade.
  22. De salade is klaar om te serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
89 kcal
4%356 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing