Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade Nicoise recept
Salade Nicoise recept

Salade Nicoise


Ingrediënten


Bereidingswijze


De sla wassen en centrifugeren De tomaten pellen, in vieren snijden en de zaadlijsten verwijderen. Het vruchtvlees met zout bestrooien en het uitgelekte vocht opvangen. De blikjes tonijn openmaken en uit laten lekken. Van de paprika de zaadlijsten verwijderen en de vrucht in reepjes snijden. De rode ui in ringen snijden. De knoflook door de knijper drukken. De vinaigrette maken met olijfolie, wijnazijn, zout en peper en de knoflook. De eieren in 10 minuten hard koken, laten schrikken in koud water, pellen en in partjes verdelen. Een platte schaal bekleden met de slabladen. De vinagrette mengen met de provencaalse kruiden en het tomatenvocht erover sprenkelen. De tonijn in het midden leggen, de rest van de groenten en de eieren om de tonijn schikken. De salade garneren met de olijven en de ansjovisfilets en enige uren in laten trekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade nicoise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven