Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade Caprese recept
Salade Caprese recept

Salade Caprese


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de gewassen bladeren van de ijsbergsla op een bordje. Alhoewel de ijsbergsla tot de koolsoorten behoord, volstaat genoeg door de buitenste 2 a 3 bladeren van de krop af te halen. Ook dan mag je de bladeren dus ongewassen gebruiken. Snij de tomaat en mozzarella in plakken van ongeveer 1 cm. Leg op de ijbergsla 1 schijfje tomaat daarop de mozzarella en daar weer bovenop het blaadje basilicum zodat een torentje ontstaat. Wrijf tussen duim en wijsvinger het zout over de torentjes en druppel de olijfolie eroverheen en de balasmico azijn misschien.

Serveersuggesties

Lekker met een knapperig gebakken stokbroodje. Daar kan je het resterende restje olijfolie en balsamico azijn in dopen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade caprese recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven