Rode haringsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Was de , de en de selderij en snijd ze in grote stukken.
  2. Breng 1 liter water aan de kook met het vlees, de ,de , de selderij, het en de .
  3. Laat het geheel ca. 1 uur en 30 minuten zachtjes pruttelen op een middelhoog vuur.
  4. Schep regelmatig het schuim af.
  5. Laat het vlees geheel afkoelen, (de bouillon kun je eventueel voor soep gebruiken).
  6. Pel en snipper de .
  7. Laat de rode uitlekken en vang het sap op.
  8. Snijd de en in kleine stukjes.
  9. Schil de snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis en snijd ze klein.
  10. Meng de , de yoghurt, het augurkennat en 4 eetlepels rode bietensap.
  11. Breng op smaak met .
  12. Dep de droog en snijd ze in stukken.
  13. Snijd het vlees klein.
  14. Meng de voorbereide salade-ingrediënten met de .
  15. Breng op smaak met .
  16. Hak de grof en strooi ze over de salade.
  17. Lekker met volkorenbrood.
25
25
25

Variaties op Rode haringsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode haringsalade
VariatieAantalGang
Rode haringsalade1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in slasaus
  • halfvolle yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle yoghurt
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in slasaus
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • halfvolle yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
328 kcal
16%1968 kcal
Vetten
4 g.
6%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%318 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode haringsalade