Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipsalade met mango en yoghurtdressing recept
Kipsalade met mango en yoghurtdressing recept

Kipsalade met mango en yoghurtdressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden . Leg de kip op een rooster met de braadslede eronder en bak de kip in ca. 1 uur gaar.
Laat de kip afkoelen en verwijder het vel en de botten en verdeel het vlees in stukjes.
Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees aan stukjes.
Maak de lente-uitje en bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes. Was en droog de slabladeren.
Rooster de pijnboompitten (of de geschaafde amandelen) in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Maak de drsessing: Snipper de stemgember heel fijn en roer die door de yoghurt. Voeg de mayonaise en de gembersiroop toe en roer alles door elkaar, breng de dressing op smaak met zout en peper.
Schep vlak voor het serveren de stukjes kip, fruit en groenten door de dressing. Bekleed een schaal met de slabladeren en schep de salade erop. Bestrooi met pijnboompitten of amandelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipsalade met mango en yoghurtdressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven