Groene salade

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak de prinsessenboontjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm.
  2. Laat ze in een pannetje met wat water beetgaar worden in ca. 10 minuten.
  3. Giet ze af en laat ze in de koelkast volledig afkoelen.
  4. Kook de hard en laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
  5. Scheur de bladeren van de , verwijder de harde stronken en nerven, was de sla en slinger hem droog in de slacentrifuge.
  6. Doe in een grote slakom.
  7. Pel de , snijd hem in ragfijne snippers en voeg toe.
  8. Voeg de koude prinsessenboontjes toe.
  9. Schil de , snijd ze in blokjes van ca. 1,5 cm en voeg toe.
  10. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de , snijd hem in kleine stukjes en voeg toe.
  11. Voeg de toe.
  12. Verwijder de pitten uit de , snijd ze in vieren en voeg ze toe.
  13. Voeg de gehakte toe en meng de salade goed door elkaar.
  14. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de shaker en schud stevig gedurende 30 seconden.
  15. Verdeel de salade over 4 borden.
  16. Besprenkel de salade royaal met de dressing.
  17. Snijd de in 4 parten en leg op elk bord 2 parten.
  18. Bestrooi de lichtjes met .
  19. Meteen opdienen, dan zijn alle ingrediënten nog vers en stevig.
  20. Serveer o.a.
  21. bij kippenpasteitjes.
  22. Geef er een glas frisse, droge witte wijn bij, zoals een Italiaanse Orvieto classico of een Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie uit de Franse Loirestreek.
25
25
25

Variaties op Groene salade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Groene salade
VariatieAantalGang
Gebakken groene salade met terriyaki zalm1Salades
Tonijn op groene salade1Lunchgerechten
Groene salade met bacon en cashewnoten1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groene salade