Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesalade met rookzalm recept
Aspergesalade met rookzalm recept

Aspergesalade met rookzalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges en schil de witte en snijd de houtige einden eraf. Snijd de groene asperges alleen royaal af aan de onderkant en snijd de asperges in stukken. Laat de witte asperges in een klein laagje kokend water met een klein beetje suiker en zout, gedurende 10-1 5 minuten met het deksel op de pan beetgaar worden. Laat de groene asperges ca. 5 minuten mee garen. Was de rucola, schud hem droog en pluk hem eventueel kleiner. Maak de radijsjes grondig schoon en snijd ze in fijne schijven. Haal de asperges uit de pan maar bewaar het kookvocht. Roer de azijn, 5 eetlepels aspergevocht, de honing, zout en peper door elkaar en klop de olie er goed doorheen. Meng de voorbereide sla-ingrediŽnten met de marinade en laat hem kort intrekken. Breng de salade nogmaals op smaak en voeg de plakken ham toe. Was de waterkers, snijd hem uit het bakje en strooi hem eroverheen.

Serveersuggesties

Voor een romige saus gebruik je i.p.v. mayonaise magere yoghurt met slasaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aspergesalade met rookzalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven