Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van wilde duif met vijgen recept
Salade van wilde duif met vijgen recept

Salade van wilde duif met vijgen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de vijgen in vieren en zet ze op met de port in een pannetje. Kook ze in 20 minuten langzaam gaar en voeg wat peper en zout toe.
Maak de duif schoon en haal de ingewanden eruit. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de duiven aan in wat boter. Braad ze verder in een oven op 220 graden celcius in ongeveer 6 a 10 minuten. Laat de duiven rusten.
Was de sla en droog deze. Maak een dressing van tijm, peper, zout, balsamico, sap van de limoen en olijfolie.
Been de duif uit. Trancheer de duivenborst en houdt warm. Pureer de vijgen in de port. Maak de sla aan met de dressing. Leg op elk bord een bedje aangemaakte sla. Leg op ieder bord een duivenborstje en verdeel de vijgenport erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade van wilde duif met vijgen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven