Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Salade d'Auvergne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaden. Verwijder het vel met een fileermes en snijd de tomaat brunoise. De tomaat niet in kokend water leggen want dan wordt de tomaat papperig aan de buitenkant. Fileermes pakken, tomaat platdrukken en het mes eronder doorhalen. (Flink oefenen dan lukt het geheid). Snijd de korsten van de plakken brood (wit, bruin, volkoren). Besprenkel dun met olijfolie. Smeer de oppervlakte in met geperste knoflook (gewoon de knoflookpers over de oppervlakte wrijven). Bestrooi matig met zeezout. Snijd nu de plakken carré (dobbelsteentjes) en leg ze gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden celsius. Al het vocht moet verdwenen zijn! Pak twee hardgekookte eieren en snijd ze overlangs in vieren. Rooster de pijnboompitten onder voortdurend omscheppen op matig vuur met een weinig olijfolie en zeezout. Snijd een plak fourme d’Ambert carré (zacht smakende schimmelkaas). Snipper een sjalotje zeer fijn. Maak een zurige dressing (zie mijn recept voor het zelf maken van saladedressing). Was en droog de gemixte sla, alsmede de witlof. Zorg dat je 16 mooie witlofblaadjes krijgt. ( pas op niet kneuzen). Als de salade wat langer moet staan de witlofblaadjes besprenkelen met citroensap. Bereiding: Meng de tomaat, ui, pijnboompitten en kaas met twee eetlepels dressing. Leg op een bordje een hoopje van deze salade. Leg aan de buitenkant kruisgewijs 4 witlofbladeren. Vul twee met een kwart ei en twee met een zongedroogd tomaatje. Bestrooi de salade met de knoflookbrood carré's en leg de ham kruisgewijs over de salade. Afmaken met de dressing. Bon appetit!

Serveersuggesties

Ook als maaltijdsalade te gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade d'auvergne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven