Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade carpaccio recept
Salade carpaccio recept

Salade carpaccio


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de plakjes carpaccio gelijkmatig over het bord. Bestrooi de plakjes met een snufje peper en zout en besprenkel ze met extra vierge olijfolie
Laat de carpaccio 7.5 minuten op kamertemperatuur komen.
Meng 3 eetlepels extra vierge olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn en doe hiervan 1 2 eetlepels samen met de rucola in een kom. Meng dit door elkaar en verdeel de gemarineerde rucola over de carpaccio.
Rooster de pijnboompitten samen met een snufje zout 2 minuten in een hete pan.
let op dat de pijnboompitten niet verbranden, maar slechts geroosterd worden.
Blijf daarna continu roeren in de pan. Strooi de pijnboompitten over de salade als ze goudbruin zijn. Schaaf of rasp de kaas en strooi deze ook over de salade. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel deze nonchalant over de salade. Doe wat wolkjes pesto op iedere hoek van het gerecht en strooi er nog wat versgemalen peper overheen.

Serveersuggesties

lekker met stokbrood

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade carpaccio recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven