Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittig voorafje van peer met walnoten en gorgonzola recept
Pittig voorafje van peer met walnoten en gorgonzola recept

Pittig voorafje van peer met walnoten en gorgonzola


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak een bergje van de zeer dun gesneden ijsbergsla en leg hier omheen de peer die volledig zijn vorm heeft behouden maar is gesneden in mooie schijfjes. Zelfs de schil zit er nog op maar doordat u 'm zo fijn heeft "getranceerd" proeft u de schil heel goed maar nagenoeg blijft daar niets van hangen zoals wanneer een peer "uit 't vuistje" eet. Het smelt als het ware op de tong weg. Hak de walnoten fijn met bijvoorbeeld een Mezzaluna of met een ander messoort. Strooi dit over het bergje heen, druppel er de walnotenolie over en leg de gorgonzola er speels bij. Maak het geheel af met wat druppeltjes Aceto Balsamico creme. Dit is een nieuwe variatie op de azijn en is iets dikker qua substantie maar voller van smaak en dus absoluut niet zuur meer.

Serveersuggesties

Warm stukje (stok)brood erbij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pittig voorafje van peer met walnoten en gorgonzola recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven