Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met dillesaus recept
Zalmfilet met dillesaus recept

Zalmfilet met dillesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de zalmfilet schoon. Was de stukken vis en dep ze droog. Meng het zeezout met de suiker. Strooi 1/4 van het mengsel in een lage schaal. Wrijf de filets aan de binnenkant elk met 1/4 van het mengsel in. Leg de filets met de velkant naar beneden in de schaal. Leg er takjes dille op. Leg de andere filets met de vleeskant erop. Strooi de rest van het zoutnmengsel erover. Dek het af met alu-folie en leg een zware plank op de vis. Marineer de zalmfilets 25 uur in de ijskast en keer de vis 3 keer. Los al roerend de suiker op in de azijn. Voeg de mosterd en dille toe en klop de olie in een dun straaltje erdoor. Wrijf de kruidene met keukenpapier van de vis. Hak de dille fijn en druk het op de vis. Snijd de vis in dunne schuine plakken. Rangschik de zalm op 10 bordjes en serveer het met de dillesaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met dillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven