Witlofsalade

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en kook ze 3 minuten in water met .
  2. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Maak de schoon en snijd ze in reepjes.
  4. Halveer de en verwijder de pitten.
  5. Snijd ze in blokjes en besprenkel ze met .
  6. Halveer de tomaatjes.
  7. Haal de surimisticks iets uit elkaar.
  8. Snijd de in reepjes.
  9. Bestrooi de tomaatjes met .
  10. Snijd de in plakjes.
  11. Meng voor de dressing de , , , , azijn en door elkaar.
  12. Breng het op smaak met .
  13. Halveer de in de lengte.
  14. Schep de , avocado, tomaten, en door elkaar.
  15. Schep de salade op een ovale schaal.
  16. Knip de van de steeltjes en rangschik ze om de salade.
  17. Schenk de dressing over de salade en garneer met de en citroenplakjes.
25
25
25

Variaties op Witlofsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlofsalade
VariatieAantalGang
Witlofsalade18Salades
Witlofsalade met kiwi3Groentegerechten
Rauwe witlofsalade2Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in surimi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • surimi kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%752 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofsalade