Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomaat-mozarella torentjes recept
Tomaat-mozarella torentjes recept

Tomaat-mozarella torentjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kroontjes uit de tomaat halen, andere kant een kruisje kerven, tomaten ontvellen, 1 mintuut in kokend water, dan meteen in ijswater (10 seconden) en velletje kan er zo vanaf. Dunne plakjes tomaat snijden met een scherp mes zodat de zaden erin blijven. Tomaten uiteen leggen op een grote platte schaal en wat frambozenazijn/poedersuiker eroverheen doen. Peter en zeezout eroverheen strooien. Olijfolie er overheen sprenkelen en afdekken met huishoudfolie en laten staan.
Mozzarella in dunne plakjes snijden met een droog mes. Snijplank pakken, huishoudfolie erop doen, daarop 4 ringen leggen. Dan beginnen met stapelen, eerst tomaat, dan mozzarella, weer tomaat enz. als laatste mozzarella en dat iets boven de ringen uit laten komen. Weer huishoudfolie erop en daar een zwaar boek op leggen.
Knoflook grof snijden en in olijfolie fruiten, rode peper fijngehakt er doorheen mengen en meebakken. Basilicum fijnhakken en even mee fruiten, daarna 1 soeplepel water erbij doen en laten opkoken.
Alles het water ongeveer opgekookt is, alles in een blender doet, pijnboompitten toevoegen en flink kortmalen. Flinke scheut olie erbij doen en weer mixen. Als dat klaar is in een bakje gieten, dikte moet tussen water en yoghurt inzitten en mooie groene pesto kleur hebben.
Een paar blaadjes basilicum op een bordje leggen, tomaat-mozzarelle-torentje erop leggen (kan je gewoon zo uit de ring halen), basilicum/peper/knoflook olie rondom en over het torentje druppelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tomaat-mozarella torentjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven