Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
PatÚ van verse zalm, gerookte zalm en prei recept
PatÚ van verse zalm, gerookte zalm en prei recept

PatÚ van verse zalm, gerookte zalm en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een cakevorm met de gerookte zalm. Bak de in stukken gesneden prei gedurende 10 minuten op in wat boter en zet deze opzij. Meng met een mixer de zalm. Voeg de eieren, de room, de rode bessen (laat er een paar buiten voor de garnering) en de fijngesneden bieslook aan toe. Goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Schenk dit mengsel voorzichtig in de vorm. Zorg er voor dat de gerookte zalm goed op de plaats blijft. Leg daarop de prei. Zet de vorm au bain marie 1 uur in de voorverwarmde oven (200║C). Met vorm en al minimaal 4 uur in de koelkast zetten. Pas uit de vorm halen als het geheel goed is afgekoeld. Snijd de patÚ na het uit de vorm gehaald te hebben in vier stukken. Serveren met een paar rode bessen, een paar plakjes citroen en fijngehakte bieslook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit patÚ van verse zalm, gerookte zalm en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept PatÚ van verse zalm, gerookte zalm en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk zalmpate maar er staat niet in het recept wanneer je de boursin moet toevoegen, komt nergens in het verhaal terug. Ik heb het maar met de eieren en de room toegevoegd. En mijn tip is om meer ... Lees reactie
    Mariette gaf dit recept op 28 december 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven