Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnpaté met pruimen recept
Konijnpaté met pruimen recept

Konijnpaté met pruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de pruimen in stukjes in een kom, schenk de cognac erover en zet het afgedekt weg. Rasp de schil van de citroen. Snijd de konijn in stukken. Spoel de lever af en dep hem droog. Wrijf de konijn en lever in met zout en citroenrasp. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Leg de konijnstukken en lever in een kom. Snijd het spek in stukjes. Voeg de tijm met rozemarijn, gerookt spek, pruimen met het vocht en laurierblad toe aan het vlees. Schenk de wijn met wildfond en olijfolie erover. Laat het geheel afgedekt 8 uur in de ijskast marineren. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Neem de lever uit de marinade en snijd hem in plakjes. Verdeel de helft van het konijnvlees over de bodem van een langwerpige vorm en druk het stevig aan. Leg de plakjes lever op het vlees. Schep de rest van het konijnvlees op de lever en dek het geheel af. Vul de braadslede met kokend water en zet de vorm in het hete water. Bak de paté in 90 minuten gaar. Laat de paté in de vorm afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit konijnpaté met pruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven