Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde citroentjes op zijn Portugees recept
Gevulde citroentjes op zijn Portugees recept

Gevulde citroentjes op zijn Portugees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Haal de makreelfilets uit het blik en spoel ze onder koud water. Laat deze voldoende uitlekken. Neem de citroenen en snijd er de bovenste hoed af. Snijd het vruchtvlees uit de citroen. Ledig de citroenen met een koffielepel. Portosausje: Neem een kom en doe er de 2 soeplepels mayonaise en 1 koffielepel ketchup erin, voeg er peper en zout aan toe en meng deze tot een geheel. Doe er de porto bij en roer deze goed op. Vulling: Voeg de makreel bij de portosaus aan toe en plet met een vork onder de saus tot er geen grote stukken meer te bespeuren zijn. Voeg op het laatste nog een beetje citroensap en de gehakte peterselie aan toe en meng dit tot een vaste massa. Afwerking: Vul de citroenen met de hierboven vermelde bereiding. Plaats de afgesneden hoetjes op de citroenen en laat deze gedurende 1 uur afkoelen in de ijskast. Schik wat sla op een bord en zet de citroen in het midden van het bord. Werk af met wat kerstomaatjes. Als saus kan men het portosausje bijvoegen (bereiding idem als de bereiding als hierboven).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde citroentjes op zijn portugees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven