Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde zalm recept
Gemarineerde zalm recept

Gemarineerde zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal met een mes de schubben van de huid van de zalm. Hak de venkelzaadjes fijn. Meng de bruine suiker met het zeezout en venkelzaadjes. Pers de citroen uit. Doe het mengsel van suiker, zout en venkel in een schaal. Verdeel het citroensap over het mengsel. Druk vervolgens de zalm met de snijzijde in het mengsel en zorg dat alle zichtbare vis het mengsel heeft geraakt. Afdekken met een stukje huisfolie en zet het in de koelkast weg. Laat het vervolgens minimaal een dag rusten. Het beste resultaat heb je als je een dag of 5 wacht. Snijd vervolgens dunne plakje van de vis zonder het vel. Opdienen met een beetje rucola en een dille-mayonaise. Persoonlijk leg ik de zalm op de dag van consumptie nog een paar uur in de rookoven om hem koud te roken maar dit is niet noodzakelijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gemarineerde zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven