Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenpaté recept
Eendenpaté recept

Eendenpaté


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Spoel de eendenlever af en dep hem droog. Verhit 1 eetlepel boter en bak de eendenlever rosé. Breng de lever op smaak met zout en leg hem in een schaal. Blus het braadvocht af met port en schenk het over de lever. Laat de lever afgedekt in de ijskast 10 uur marineren. Pureer de lever en wrijf hem door een zeef. Roer de rest van de boter schuimig en meng het door de leverpuree. Breng de puree op smaak met zout. Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie en schep de puree erin. Dek het geheel goed af met plasticfolie en laat de paté in de ijskast in 24 uur stevig worden. Karamelliseer de rietsuiker in een pan en schenk het druivensuiker er al roerend bij. Spoel de druiven, halveer ze, verwijder de pitjes en voeg ze toe aan het druivensap. Serveer de paté in plakken met de druivensaus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenpaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven