Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met sinaasappel recept
Eendenborst met sinaasappel recept

Eendenborst met sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de veldsla en dep het droog. Was en rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in partjes. Pel het sjalotje. Rasp de helft van de sjalot boven een grote kom. Voeg azijn, olie, mosterd, 1 theelepel sinaasappelrasp, marmelade en zout toe en roer het tot een dressing. Snijd het vel van de filets een aantal keren in tot op het vlees. Bak de filets op de vetkant in een droge koekenpanin 2 minuten krokant. Bak daarna de andere kant bruin. Neem de filets uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal in de oven. Laat ze in 3 minuten rosť bakken. Haal de filets eruit en laat ze even rusten. Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Verdeel de sinaasappelpartjes over de sla. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg ze op de sla met sinaasappel. Schep de dressing erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven