Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Drie kleuren vismousse  met peterseliesaus recept
Drie kleuren vismousse  met peterseliesaus recept

Drie kleuren vismousse met peterseliesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


In koud water 2 blaadjes gelatine weken. 5 takjes peterselie snipperen.
Visbouillontablet oplossen in liter kokend water. In een kom 1 deciliter bouillon en de peterselie doen, gelatine uitknijpen en bij dit mengsel doen.
Een vorm van 1 liter inhoud invetten met olie en het bouillonmengsel erin gieten en in koelkast plaatsen.
Winterwortel wassen en met kaasschaaf plakjes schaven. In water met zout in 1 minuut laten koken.
Kabeljauw in kokende bouillon 5 minuten koken. Zo ook de zalmforelfilet. Rest van gelatine weken.
Kabeljauw pureren en met de mayonaise en de zure room pureren.
De zalmforelfilet met gerookte zalm pureren.
Slagroom stijfkloppen en bij dit voegen. 4 eetlepels bouillon aan de kook brengen en de gelatine erin oplossen.
Helft van gelatinemengsel aan kabeljauw toevoegen en de rest aan de zalmforel.
Kabeljauwmengsel op de vorige laag leggen. Hierop de wortelplakken en hierop de zalmforelmengsel en weer bedekken met wortel. In koelkast minstens 3 uur laten opstijven.
Rest van de peterselie fijnknippen.
Tot een sausje kloppen: olie, azijn, peterselie, suiker, zout en peper.
Vorm op een schaal storten en versieren met kerstomaatjes en saus.

Serveersuggesties

Lekker recept voor de kerst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit drie kleuren vismousse met peterseliesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven