Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Carpaccio van rode bieten, mascarpone en walnoten recept
Carpaccio van rode bieten, mascarpone en walnoten recept

Carpaccio van rode bieten, mascarpone en walnoten


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Snijd 150 gram rode bieten in kleine blokjes. Maak de rest fijn met behulp van een mixer en voeg er 2 eetlepels vloeibare room en 2 eetlepels notenolie aan toe. Goed mengen. Rasp de wortel en leg die in de balsamicoazijn. Leg 4 halve walnoten apart. Maak de rest fijn in een keukenmachine. Voeg de fijngemaakte walnoten toe aan de rodebietenpurée en voeg er 2 eetlepels mascarpone aan toe. Goed mengen. Verdeel de rodebietenpuree in vier gelijke delen. Doe ze in een passende vorm (bijvoorbeeld ring, ster of vierkant) en druk ze in het midden van een dessertbordje uit de vorm. Klop de rest van de mascarpone met de overblijvende (koude) room tot een ferme massa. Verdeel die voorzichtig over de puree. Leg er twee aspergepunten naast en drapeer daar de blokjes rode biet omheen. Verdeel de geraspte wortel en de gesnipperde bierslook over de puree/mascarpone-roommengsel en druk er vervolgens een halve walnoot in.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit carpaccio van rode bieten, mascarpone en walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven