Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Artisjokbodems met rauwe ham recept
Artisjokbodems met rauwe ham recept

Artisjokbodems met rauwe ham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een dag van te voren klaar te maken
Snijd de bodems rond en schoon uit de artisjokken, snijd de artisjokbodems ieder in zes tot acht partjes en bewaar deze partjes in koud water met limoensap om ze blank te houden. Snij de ui zeer fijn en snijd vier plakken rauwe ham in reepjes. Verhit in en pan de helft van de olijfolie. Voeg hieraan de fijngesneden ui toe en de fijngesneden ham en laat de ui alleen glazig worden. Voeg hierbij de gesneden artisjokbodems en laat even warmen. Voeg de geperste knoflook, de laurier, de tijm en de korianderzaadjes toe en blus af met de witte wijn. Zorg dat de artisjokbodems onder staan en voeg anders wat water toe. Zout en peper uit de molen toevoegen en in dichte pan laten koken gedurende ongeveer 15 minuten. Als de bodems gaar zijn deze laten afkoelen in de vloeistof en ze hier een nacht in de koelkast in laten staan.
De dag van het gebruik
Haal de artisjokbodems uit de vloeistof en laat deze inkoken tot een stroperige saus. Verwijder tijm en laurier. Laat de saus tot lauw afkoelen. Voeg limoensap toe, de olijfolie en de fijngesneden koriander. Arrangeer op ieder bord een aantal artisjokparten en bedruip deze met de saus en leg op iedere bodem een plak rauwe ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit artisjokbodems met rauwe ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven