Komkommercarpaccio

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Kook het hard en laat het schrikken onder koud stromend water.
  2. Pel het en laat afkoelen.
  3. Was de en schaaf hem in dunne plakjes (gaat prima met de kaasschaaf).
  4. Verdeel de in een cirkel over 4 borden.
    Roer de , en en een beetje door elkaar.
  5. Klop de olie er doorheen.
  6. Was de , snijd hem in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de in blokjes.
  7. Pel en snipper de .
  8. Hak het fijn.
  9. Voeg de , de , het en de toe aan de dressing.
  10. Was de , pluk de blaadjes van de takjes, houd wat apart voor de garnering, en snijd de rest van de fijn.
  11. Meng de helft van de met de dressing.
  12. Verdeel het mengsel over de en bestrooi de rest van de over de komkommercarpaccio.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Komkommercarpaccio heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heb het gemaakt wist niet precies hoe ik de komkommer moest schaven doen, dus die heb ik in rondjes gedaan heerlijk zoals je die dressing er weer door heen proeft. Ik bewaar het recept en maak het zek... Lees reactie
Remco 14 oktober 2011
Lijkt me erg lekker, dus ga ik binnenkort uitproberen! Ine
27 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
41 kcal
2%164 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Komkommercarpaccio