Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten recept
Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten recept

Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de knolselderij. Rasp de knol. Besprenkel de rasp met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne schijven. Hak de walnoten tot grove kruimels en houd 4 mooie helften apart voor de garnering. Meng mayonaise en melk door elkaar. Schep de geraspte knolselderij door de verdunde mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de bladselderij door de salade. Schep in het midden van de borden een bergje salde. Leg een halve walnoot op de salade. Leg appelschijfjes en reepjes kip om de salade. Bestrooi appel en kip met notenkruimels. Serveer hierbij een witte en fruitige Elzasser Pinot Blanc. Lekker met warme toast of warm stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knolselderijsalade met appel, gerookte kip en walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven