Kippenpasteitjes

Ingrediënten

+ -
print

Roux:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.

    Bereidingswijze:
    Zet de kippenbouten in koud water op het vuur.
  3. Voeg de restjes van de , de fijngesneden sjalot, , en toe.
  4. Laat de zachtjes garen.
    Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart.
  5. Dit kookvocht mag weg.
    Haal het vlees van de en zeef de bouillon.
    Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 1/3 liter.
  6. Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
    Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
    Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
    Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
     
    Serveertips:
    Garneer met kervel en tomatenblokjes.
25
25
25

Variaties op Kippenpasteitjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenpasteitjes
VariatieAantalGang
Kippenpasteitjes met kruidenboter1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
12 kcal
0%48 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenpasteitjes