Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip-dragon ovenpotje


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook.
Kook de kipfilet in 10 minuten zachtjes gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak de champignons 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij. Voeg de roomkaas toe en laat de kaas langzaam smelten.
Neem intussen de kipfilet uit de bouillon en verdeel in stukjes.
Schep de kip met 100 ml kippenbouillon door de roomsaus. Breng op smaak met 1 theelepel dragon en zout en peper. Schep in de ovenpotjes.
Bstrijk de rand van de ovenpotjes dun met ei. Leg er een deegplakje op, snijd het evt. overtollige deeg weg. Bestrijk ook het bladerdeeg en strooi er de laatste theeleel dragon over.
Bak de kip-dragonpotjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveersuggesties

Bak voor een extra hartige smaak met de ui 100 gram mager ontbijtspek mee.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip-dragon ovenpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven