Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde portobello met roomkaas en kruiderij recept
Gevulde portobello met roomkaas en kruiderij recept

Gevulde portobello met roomkaas en kruiderij


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160ºC
Maak de portobello schoon.
Zorg dat de overige ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe de roomkaas in een kommetje. Voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe, de klein gesneden bieslook en de pesto en zet alles goed onder elkaar tot een egale crème. Breng deze op smaak met de knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en cayennepeper.
Overdrijf niet met de kruiden. Dit gerecht is het mooist wanneer geen enkel kruid de overhand krijgt maar wanneer het geheel mooi uitgebalanceerd is. Proeven dus!
Laat vervolgens de zongedroogde tomaatjes uitlekken en dep ze droog met keukenrol.
Snijd ze in kleine stukken en roer die ook onder de crème.
Vul de portobello met deze crème. Rasp de rest van de Parmezaan er overheen.
Leg ze in een vuurvaste schaal en plaats ze in het midden van de oven. Laat ze 10 minuten bakken op 160ºC. Zet de temperatuur dan op 200ºC om de kaas 2 à 3 minuten iets te gratineren. Let wel op dat de zaak niet verbrandt!

Serveersuggesties

Serveer dit gerecht met een schijfje geroosterd brood-zonder-korst, dat je met olijfolie hebt ingesmeerd. Een glas Italiaanse wijn erbij maakt dit eenvoudige voorgerecht tot een verrassend festijn. Een droge witte, een sappige rosé of een licht rode, het kan er allemaal bij. Alleen een zware rode wijn is niet aan te raden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde portobello met roomkaas en kruiderij recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven