Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gerookte kipsalade met peer recept
Gerookte kipsalade met peer recept

Gerookte kipsalade met peer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in flinterdunne plakken. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter tot ze lichtbruin worden. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laten afkoelen op een bord. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snijd ze in parten en snijd de parten in flinterdunne lengteplakken. Doe de azijn in een kom. Meng druppelgewijs de olijfolie erbij onder goed roeren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de reepjes peer op een bord. Strooi daaroverheen enkele blaadjes rucolasla. Verdeel het olie/azijn mengsel hier druppelgewijs over. Verdeel de plakjes kipfilet over het geheel. Bestrooi met de pompoenpitten.

Serveersuggesties

Ook als klein lunchgerecht op de zondagmiddag na een late brunch lekker. Lekker met vvergebakken ciabatta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gerookte kipsalade met peer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven