Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde asperges met sinaasappel, zalmcarpaccio en balsamico recept
Gegrilde asperges met sinaasappel, zalmcarpaccio en balsamico recept

Gegrilde asperges met sinaasappel, zalmcarpaccio en balsamico


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de witte en snijd van de groene en de witte de onderkant een stukje af.
Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af en laat het uitlekken.
Boen de sinaasappel schoon. Snijd hele dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe. Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop naast elkaar de plakken zalm. Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en grill ze 3.5 minuten. Intussen verwarm je de boter met de balsamicoazijn. Verdeel basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er de basamicoboter overheen. Maal er dan de peper er over.

Serveersuggesties

De zalm kun je ook vervangen door beenham. Voeg dan 1 theelepel honing bij het sinaasappelmengsel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegrilde asperges met sinaasappel, zalmcarpaccio en balsamico recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven