

Gebakken uien met champignons
- Nederland
- Voorgerechten
- 4 personen
- 30 minuten
- 40 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 2 sneden bruin brood
- 4 grote zoete uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook,fijngehakt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram champignons, fijngehakt
- 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd intussen aan de bovenkant en onderkant een plakje van de uien af.
Leg de uien in een pan, doe er zoveel water op tot ze onderstaan en breng ze aan de kook. Kook de uien 10 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en 20 minuten afkoelen. Verhoog de ovenstand tot 200 graden.
Snijd het binnenste uit elke ui, zodat alleen de buitenste laag nog intact is.
Hak het binnenste uit de uien fijn en fruit dat 5 minuten in de olie, samen met de knoflook. Voeg dan de champignons en de pijnboompitten toe en bak nog 5 minuten.
Neem de pan van het vuur af,meng het paneermeel en de peterselie door het uimengsel en breng op smaak met peper en zout. Vul de uitgeholde uien met dit mengsel, wikkel elke ui in aluminiumfolie en laat de bovenkant open. Plaats de uien pakketjes op een bakblik en bak ze ca 40 minuten of totdat de uien gaar zijn.
Meer Recepten
- Opgevulde champignons met garnalen6 porties
10 minuten
pitoe - Gevulde champignons4 porties
1 uur en 15 minuten
bettyvandijk - Crostini met olijven en champignons4 porties
15 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit gebakken uien met champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Voorgerechten
- Gebakken uien met champignons