Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken asperges en gamba's met sabayon van noilly prat recept
Gebakken asperges en gamba's met sabayon van noilly prat recept

Gebakken asperges en gamba's met sabayon van noilly prat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. Schil de asperges en blacheer ze gedurende een 5-tal minuten in kokend en licht gezouten water, spoel koud. Kook witte wijn, kippenbouillon, gehakte sjalot en room in tot 1/3(laat afkoelen). Klop eierdooiers en noilly prat luchtig op tot een sabayon en voeg afgekoelde bouillon toe tot een mooi gebonden saus. Werk de saus op met hoeveboter en breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap. Bak de gamba's in olijfolie en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Stoof de gewassen lamsoren in wat boter en kruid met peper. Warm de asperges op in een klontje boter. Verdeel de asperges, lamsoren en gamba's over de borden en werk af met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken asperges en gamba's met sabayon van noilly prat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven