Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven op 200 graden C.
  2. Met behulp van een grote kop of klein bord een cirkel van ongeveer 10 a 11 cm uisnijden uit elk deegplak.
  3. De rest van het deeg niet weggooien, maar rol met de hand hieruit 4 deegstengels en van de rest balletjes rollen.
  4. Leg de deegplakken en ook de deegstengels en balletjes op bakpapier in een bakplaat en zet ze in de oven voor ongeveer 10 a 15 minuten.
  5. Ze moeten lichtbruin zijn.
  6. Oven niet uitzetten.
  7. Haal alles uit de oven en snijd met een scherp mesje een cirkel uit de bovenkant van de heuveltjes zodat je een soort bakje krijgt.
  8. De uitgesneden deegcirkels ook bewaren.
  9. Fruit ondertussen ui en knoflook en in de of boter en doe dan een scheutje en bij en eventueel .
  10. Dan het gehakt erbij en rul bakken, met behulp van een vork of aardappelstamper goed uit elkaar halen.
  11. De naar smaak toevoegen en de olijven of abrikoos.
  12. Als laatste de stukken .
  13. Alles goed mengen en proeven, eventueel meer of soja/ketchup erbij.
  14. Klop het los met een klein beetje water en kwast hiermee de deegheuveltjes en ook de stengels, balletjes en deegcirkels in.
  15. Vul nu de deegheuveltjes voorzichtig met het gehakt.
  16. Doe alles weer in de oven, nog 5 a 10 minuten of tot het deeg goudbruin en krokant is.
  17. Leg een gevuld deegheuveltje op een bord, steek een deegstengel een stukje in het gehakt en leg het cirkeltje als een hoedje ook op het gehakt.
  18. Gebruik de balletjes om het bord mee te garneren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg, kruiden, kruiden, kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg, kruiden, kruiden, kruiden
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1171 kcal
58%4684 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Deegheuveltjes met gehakt