Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Briouats met kipfilet en mihoen recept
Briouats met kipfilet en mihoen recept

Briouats met kipfilet en mihoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de mihoen 4 minuten wellen in kokend water, laat uitlekken en snijd de mihoen klein. Fruit de gesneden uien in een klontje roomboter en voeg daar de saffraan, een mespunt kaneelpoeder, gemberpoeder en gehakte peterselie aan toe. Roer alles door elkaar. Voeg er zout en zwarte peper naar smaak aan toe. Bedek met wat water en breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat bijna al het vocht is verdampt. Doe ondertussen de kipfilet in een pan. Voeg er een eetlepel boter, kaneel, gemberpoeder, saffraan en zwarte peper en zout naar smaak aan toe en bedek het geheel met water. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de kipfilet uit het vocht, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes. Vermeng vervolgens de stukjes kip met het gekookte uimengsel en de gesneden mihoen. Schep een lepel van het kipmengsel op de loempiavellen en vouw of rol er driehoekige of anders rolvormige briouats van. Verhit de olie en bak de briouats goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit briouats met kipfilet en mihoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven