Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Briouats met eieren recept
Briouats met eieren recept

Briouats met eieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en hak ze klein. Was en droog de peterselie en hak fijn. Verwarm 1 eetlepel olie in een bakpan en laat er de uien in smelten. Bestrooi met suiker, voeg een snufje zout toe en de kaneel. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Voeg ze aan de uien toe. Haal de pan van het vuur. (de eieren zijn dan gestold in de warme uienmassa). Knip de loempia- of de brickvellen doormidden, schep wat van het eimengsel onderaan de reep deeg en vouw er driehoekjes van met kanten van 6 centimeter. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg de boter toe en bak er, als de boter goed schuimt, de briouats in, met een paar tegelijk 2.5 minuten aan beide kanten. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Direct serveren met een schaaltje suiker vermengd met kaneel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit briouats met eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven