Ingrediënten

+ -
print

Cocktailsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het en snijd 4 sterretjes uit het .
    Kluts het .
    Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met en strooi er een paar korrels over.
    Bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
    Bekleed 4 koffiekopjes met plasticfoliem en laat rondom circa 5 cm folie over de randen hangen.
    Bekleed de kopjes met de maar houd 4 plakjes achter.
    Meng alle ingrediënten voor de en roer door met een garde.
    Meng de saus met de en de .
  2. Snijd de schil van de mandarijn.
  3. Halveer de partjes en meng ze met de garnaaltje of .
  4. Breng op smaak met en .
    Verdeel de salade over de kopjes.
  5. Dek de salade af met de achtergehouden plakjes en vouw de punten van het plastic naar elkaar toe.
    Draai de folie aan de onderkant op en zet de kopjes in de koelkast.
    Pluk de en de en houd 4 takjes apart als garnering.
    Pureer de kruiden en olie met de staafmixer tot een gladde groene kruidenolie.

    Haal de zalmbonbons uit de koelkast en uit de folie en leg de bonbons in het midden van de borden.
  6. Lepel de dressing eromheen en leg de kerststerren tegen de bonbons aan.

    Garneer met takjes en druppels .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise en ketchup kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • bladerdeeg, yoghurt, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in whisky
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
691 kcal
34%2764 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmbonbon gevuld met zeefruit