Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Languste com Piri-Piri


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding:
Knoflookboter:
Maak de knoflook schoon, pers hem fijn en voeg de fijngesneden peterselie en fijngesneden bieslook met de zachte boter toe. Voeg ook de geraspte ui toe en kneed het tot een homogene massa. Zout en peper naar smaak toevoegen. Zet koud weg.
Dressing:
Maak de dressing door de port goed te mengen met de olijfolie en de balsamico. Maak af naar smaak met peper en zout eventueel door wat suiker toe te voegen.
Tapenade:
Verwarm de oven op 180 C. Verpak de knoflook ongeschild in aluminiumfolie. Leg dit op een plaat en laat ze 3 5 minuten in de oven garen tot ze zacht zijn. Knijp ze na afkoelen uit de schil. Doe de olijven en de knoflook in de keukenmachine samen met de olijfolie en het citroensap en meng het tot een gladde massa. Breng de tapenade op smaak met peper en zout. Zet koud weg.
Was de langoesten en dep ze droog. Knip het pantser aan de rugzijde in de lengte open.
Haal ze door de olie welke is omgeroerd met de piri-piri. Besmeer nu de bovenzijde met de helft van de knoflookboter en leg ze in een vuurvaste schaal. Doe de rest van piri-piri olie bij de schaal. Bak de langoesten ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Let op dat ze niet te gaar worden.
Opmaken:
Doe op een warm middelgroot bord de gewassen rucula sla, die eerst door de dressing is gehaald. Leg een langoest op de sla met een toefje knoflookboter.
Geef er de tapenade bij met stokbrood.

Allergenen Informatie

Voor dit languste com piri-piri recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven