Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gele rijstparels recept
Gele rijstparels recept

Gele rijstparels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rijst in kom met ruim water ca. 1 uur laten weken. Intussen bosuitje schoonmaken en fijn snipperen. Gember schillen en boven kom fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt, bosui, chilisaus en ma´zena toevoegen en alles goed mengen. Gehakt tot 15 balletjes vormen. In stoompan ruim water aan de kook brengen. In zeef rijst laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Rijst overdoen in diep bord en gehaktballetjes erdoor rollen tot ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels, iets aanduwen. Balletjes met rijst in stoommandje leggen en boven kokende water in ca. 25 minuten afgedekt gaar stomen. Ketjap in kommetje schenken. Rijstparels op schaal leggen en serveren met ketjap.

Serveersuggesties

In plaats van een stoompan kunt u ook een pan gebruiken waar u een vergiet in hangt. Laat tussen het vergiet en het water minimaal 2 cm ruimte. Sluit de pan af met een deksel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gele rijstparels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven