Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amuse van rodekooljus met bloedworst en appel recept
Amuse van rodekooljus met bloedworst en appel recept

Amuse van rodekooljus met bloedworst en appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rodekoolsap: Snijd de rod ekool op de snijmachine heel fijn. Pers de rode kool uit in de sapcentrifuge. Kook het sap met een kaneelstokje en het stukje sinaasappelschil. Let hierbij goed op dat de kaneel en sinaasappel niet gaan overheersen. Het sap moet wel naar rodekool blijven smaken. Snijd het buikspek en de appel in fijne brunoise en besprenkel met citroensap. Bak het afzonderlijk om en om en blus af met de witte wijn. Snijd de bloedworst in plakken op de snijmachine, stand 8. Steek 10 rondjes bloedworst uit 4 a 5 cm ě. Bak de bloedworstrondjes op een hoog vuur krokant. Afwerking en presentatie: Presenteer het gerecht in de komborden. Schenk de rode kooljus hierin en bouw als volgt op: een rondje bloedworst, het rondje gebakken Italiaans vetspek en vervolgens een rondje bloedworst. Garneer het stapeltje met een blaadje groen. Garneer op de brede rand van het bord de brunoise van appel en buikspek.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit amuse van rodekooljus met bloedworst en appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven