Volkoren speltbrood zonder kneden

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Recept voor een brood met een stevige structuur maar toch mooie luchtbellen:
    Doe het meel in een kom.
  2. Maak in het midden een kuiltje, strooi hierin de .
  3. Strooi de aan de rand van het meel en zorg dat dit niet rechtstreeks contact maakt met de .
  4. Giet de helft van het (handwarme) in het midden, en roer dit met de achterkant van een houten pollepel voorzichtig door zodat de oplost en een gedeelte van het meel zich mengt met het .
  5. Laat dit ongeveer 20 minuten afgedekt rusten.

    Giet vervolgens de rest van het bij het meel, doe de er bij en meng alles goed door elkaar met de steel van de pollepel.
  6. Het wordt een vrij vochtige, kleverige massa, dit is normaal.

    Zet de kom afgedekt een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast.
    Haal de kom er de volgende ochtend weer uit.
  7. Roer het deeg (dat inmiddels is gaan rijzen) goed door en laat het buiten de koelkast nog eens 2 uur rijzen.

    Verwarm de oven voor op 230C.
  8. Plaats een broodvorm of ovenschaal in de oven en laat deze mee opwarmen.
  9. Als de oven en vorm warm zijn, de vorm er uit halen en bestrooien met een klein beetje bloem.
  10. Schep je deeg in de vorm en bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar.
  11. Het brood is gaar als het overal 'hol' klinkt als je er op klopt.

    Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
46 kcal
2%46 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%11 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Volkoren speltbrood zonder kneden