Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Voor de broodmachine:
    Het is maar 5 minuten werk!
    Een klein broodje van 500 gram.
    Wij doen er twee dagen mee dus om de dag bakken is altijd vers!
    De gist verpakking is 7 gram dus heb ik om het makkelijk te houden hierop alles aan gepast, zodat het hele zakje gist erin gaat.

    Doe het water in de vorm.
    Het meel over het water.
    De suiker aan een zijde op het meel.
    Het zout aan de andere kant op het meel.
    De gist in het midden op het meel.
    Een klein klontje boter of margarine.

    De broodmachine op programma 1 = 3.00 uur
    De kleur op donker / midden
    Het gewicht op 2 LB
    Start

    Onderstaande verhouding meel, water, gist voldoet zeer goed.
  2. alles wel precies afwegen.

    Per 100 gram
    56 milliliter
    2.2 gram

    Dus voor bijvoorbeeld 500 gram , 11 gram
    En 300 milliliter
25
25
25

Variaties op Volkoren brood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Volkoren brood
VariatieAantalGang
Boeren volkoren brood1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Volkoren brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Tijdens het kneden in de bakmachine zag ik dat het deeg te droog was en heb er 50 ml water toegevoegd. Dat leverde een prima brood. Dank voor het recept.
Margriet 8 november 2014
Hier was ik al lang naar op zoek. Dit was wat ik zocht. Ik ga het proberen.
P Van Beurden 18 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
891 kcal
44%1782 kcal
Vetten
4 g.
6%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
176 g.
67%352 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Volkoren brood
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • broodbakmachine
  • Volkoren brood