Vlindertaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt 50 gram in de magnetron of au bain marie Maak met een lepel chocoladeversieringen op een stuk bakpapier.
  2. Denk hierbij aan het lijfje, de hoorntjes en de meerdere vleugeltjes van een vlinder.
  3. Het mag best flink groot zijn.
  4. Klop de stijf.
  5. Voeg desgewenst naar eigen inzicht toe.
  6. Verdeel 1/5 van de over de taartbodem.
  7. Leg er de plakjes banaan op.
  8. Hak de rest van de fijn en strooi die over de banaan.
  9. Leg de tweede taartbodem erop.
  10. Klop de en de vla met een beetje tot een stevig mengsel.
  11. Verdeel het mengsel over de taart.
  12. Doe de aarbeiplakjes erop.
  13. Bewaar een paar aardbeiplakjes voor decoratie.
  14. Leg de laatste taartbodem erop.
  15. Snijd de taartstapel doormidden.
  16. Leg de ronde kanten tegen elkaar.
  17. Bestrijk de taart met de de rest van de .
  18. Snijd de kiwiplakjes door de helft en leg ze aan de rechte kanten van de taart.
  19. Leg de plakjes aardbei aan de ronde kant van de taart.
  20. Leg de chocoladefiguurtjes in de vorm van een vlinder naar eigen fantasie op de ronde kaarten van de taart.
  21. Decoreer evt.
  22. verder naar eigen inzicht, bv randjes aan de taart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mon chou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%716 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vlindertaart