Ingrediënten

+ -
print

De saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bereiding vleesballetjes:
  2. Doe alle vlees (wat je maar hebt overgehouden deze week) in een schaal en pureer dit tot een smeuïge massa.
  3. Doe het gepureerde vlees in een grote kom en voeg daar de 8 door.
  4. Deze moet je twee bij twee tegen elkaar wrijvend vermalen.
  5. Blijf wel boven de kom!
  6. De , en donker er bij doen.
  7. Dan de grote die je eerst fijn hebt gesneden en de klein gesnipperd er bij.
  8. Ga nu eerst alles goed door elkaar kneden met je handen.
  9. Blijkt het te vochtig dan meer beschuit toevoegen.
  10. Steeds even de massa op stevigheid testen maar als het te droog is dan wat erbij.
  11. Zo nu de geplette peperkorrels:
  12. Plet dit in een vijzel en voeg het blikje toe (dus niet het blikje maar alleen de inhoud) door de vleesmassa en kneed alles weer goed elkaar.
  13. Draai nu van deze massa mooie eenhapsballetjes.
  14. Zet ze maar even weg.
  15. Nu eerst de saus:
  16. Ga op vuur smelten en als het mooi geel vloeibaar is, voorzichtig de nog warme er bij gieten.
  17. Blijf rustig roeren en doe dan het erbij en het flesje (blijven roeren) en dan even laten koken.
  18. Laat even rusten in de pan.
  19. Doe dan de er bij en klop deze goed door de saus.
  20. Roer en door de mosterd zodat dit lekker smeuig wordt en voeg deze dan ook bij deze heerlijke saus.
  21. Daarna even rust geven op een erg zachte vlam.
  22. Doe de vleesballen er door en maak het gaar in deze saus door het een tijd mee te laten koken.
  23. Houd wel de saus goed in de gaten en laat het niet aanbranden.
  24. Geef er rijst en sla bij.
  25. Echt lekker!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier, bier, bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • rundvleesbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier, bier, franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
270 kcal
13%1080 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vleesballetjes in pittige mosterdsaus
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Vleesballetjes in pittige mosterdsaus