Vitello tonnato

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, maar pel ze niet.
  2. Spoel de selderij en de af.
  3. Schrap de .
  4. Snijd de en selderij in stukken.
  5. Spoel het vlees af en dep het droog.
  6. Kook het vlees met de groente, het laurierblad en een paar ca. 1,5 uur op laag vuur in 1,5 liter water met .
  7. Laat het vlees afkoelen.
  8. Leg het in een schaal en schenk de witte erover.
  9. Voeg zoveel bouillon toe dat het vlees onderstaat.
  10. Zet de schaal afgedekt 12 uur in de koelkast.
  11. Laat de uitlekken.
  12. Pureer de met de ansjovis (in de keukenmachine of met de mixer).
  13. Roer er , en door, tot het mengsel even dik is als mayonaise.
  14. Haal het vlees uit de marinade.
  15. Snijd het in dunne plakken en leg het op een schaal.
  16. Schep de saus erop en strooi de erover.
  17. Dien het gerecht meteen op.
25
25
25

Variaties op Vitello tonnato

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vitello tonnato
VariatieAantalGang
Vitello Tonnato (snelle versie)1Voorgerechten
Toastjes met vitello tonnato1Salades
Glaasje met vitello tonnato1Amuses

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vitello tonnato heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor een leek is dit recept gedoemd te mislukken. Er moet veel duidelijker worden gezegd dat de olie er in dunne straaltjes in moet zoals je een mayonaise maakt.
Nicole Hofman 11 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
130 kcal
6%520 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vitello tonnato