Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Doe in een slakom 1,5 eetlepel , 60 gram fijn gesneden rode uiringen, 1 eetlepel versgeperst en de in stukken getrokken stukken van de krop .
  2. Maal er zwarte en over.
  3. Schep alles goed door elkaar.
  4. Dien de koude slaschotel apart van de warme vermicelli/notenschotel op.
    Serveer er nog apart bij:
    Een schaaltje met in plakken gesneden tom-tom tomaten vermengd met 2 eetlepels groene pesto,een schaaltje met zoet/zure komkommers of courgettes en een schaaltje mayonaise.
  5. Hak de en zet ze apart.
  6. Snijd de plakjes rookkaas in kleine stukjes.
  7. Doe in een roestvrijstalen pan 2 liter water + zout.
  8. Breng het water aan de kook en voeg dan de vermicelli toe.
  9. Na 7 minuten koken de mie afgieten en laten uitlekken in een vergiet.
    Doe de uitgelekte mie in een pan en roer er meteen door 10 gram , de geraspte , 1 losgeklopt ei, , zwarte , geraspte muskaatnoot () en de fijngehakte verse .
  10. Zet de mie even apart.
    Bak, in 30 gram boter, de fijngehakte glazig, samen met de geplette en fijngeknepen knoflookteen.
    Drenk het brood in water, knijp het uit en verwerk het tot vochtig broodkruim.
  11. Roer het kruim door de gebakken , samen met de rookkaas, de gehakte noten, het andere geklutste ei en de theelepel thymblad.
  12. Breng het mengsel op smaak met en zwarte uit de molen (het zout mag een ietsje overdreven worden).
    Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
    Bedek de bodem van een ovenschaal 26 cm bij 20 cm bij 4 cm met bakpapier.
  13. Verdeel de helft van het miemengsel over de bodem en druk het stevig aan met een vochtige spatel.
  14. Strooi er een dun laagje over.
  15. Breng een tweede laag aan met het noten/-mengsel en daarover de derde laag met de rest van de mie.
  16. Druk elke laag afzonderlijk goed vlak aan met de spatel.
  17. Bestrooi tenslotte de bovenste laag met de gratinkaas, zet de schotel in het midden van de oven en bak af gedurende 30-35 minuten (de laatste 10 min.
  18. op bovenwarmte of grill-stand, totdat een goudbruin korstje ontstaat).
    Haal de schotel daarna uit de oven, verdeel het gerecht in 4 stukken van ca. 20 cm bij 13 cm en dien warm op.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bruinbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • pesto, oude kaas, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • pesto kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
377 kcal
18%1508 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vermicelli / walnoten - schotel
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • miegerechten
  • Vermicelli / walnoten - schotel