Verjaardags Chocotaart koemelkvrij

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Magnetron
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Leg het bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de springvorm eromheen.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze au bain marie.
  3. Snijd intussen de in dunne plakjes en verwarm de boter in een groot bakje in de magnetron tot het vloeibaar is.
  4. Meng het zakje kruimelbodem met de boter, verdeel de kruimels over de bodem en strijk ze glad met een lepel.
  5. Klop de slagroom met de zakjes stijf en spatel de gesmolten chocolade er doorheen.
  6. Voeg de siroop toe en meng het geheel tot het 1 kleur heeft.
  7. Schenk de helft van de chocomassa in de springvorm.
  8. Leg hier bovenop een laag met (beetje puzzelen) en smeer deze in met .
  9. Hierop de rest van de chocomassa en bedek de bovenkant flink met funhagel (verkrijgbaar bij bakafdeling supermarkt), totdat je geen chocolade meer ziet.
  10. Zet de taart in de springvorm minimaal 5 uur in de koelkast om te laten opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
212 kcal
10%2544 kcal
Vetten
10 g.
14%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Verjaardags Chocotaart koemelkvrij