Vegetarische foe yong hai

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Foe Yong Hai (omelet):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Foe yong hai-saus:

    Snipper de ui fijn.
    Plet de knoflookteentjes met de platte kant van je mes, velletje verwijderen en klein snijden.
    Beetje kokosolie in een hete grote koekenpan.
    Fruit de ui en knoflook 1 a 2 minuten.
    Zeef de tomaten in een schaal (verwijder de pitjes en schillen).
    Voeg de de gezeefde tomaten toe, 2 minuten meebakken.
    Hierna de azijn, witte basterdsuiker, gember, tomatenketchup en bouillon/water erbij en zachtjes doorkoken.

    Als de omelet bijna klaar is:
    Voorzichtig de sesamolie naar smaak bijvoegen.
    Daarna binden met maizena (opgelost in 2 keer zo veel water) en tegen de kook aan houden tot de omelet klaar is.

    Omelet:

    Snij de wokgroenten iets fijner (20% groot laten) en doe in een schaal met 6 eieren en beetje soja cuisine/melk erbij.
    Zout, peper en witte basterdsuiker erbij en goed doorroeren.
    Koekenpan op hoog vuur, kokosolie of olijfolie ruim in de pan.
    Mengsel toevoegen, even hoog vuur laten en dan op matig vuur met een glazen deksel erop om het iets sneller aan de bovenkant te laten stollen.
    Na ongeveer 5 minuten (bodem liefst niet bruin nog) de omelet omdraaien, bijvoorbeeld met een grote snijplank.
    Doe eerst weer vet/olie in de hete lege pan doen voor je hem terug schuift.
    Op matig vuur de omelet laten stollen.
    De omelet in stukjes opdienen en de saus erover naar smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in omelet
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
150 kcal
7%600 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vegetarische foe yong hai