Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

500 gram varkensfilet (alternatief: rundvleesfilet of kipfilet)

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Zeef de en de maïzena in een kom.
  2. Strooi het en de erbij.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de olie en een half kopje .
  4. Begin met een houten lepel vanuit het midden te roeren.
  5. De aan de zijkanten er langzaam doorheen mengen.
  6. Zo nodig nog wat toevoegen om een glad beslag te krijgen.
  7. Snijd het varkensvlees in kleine dobbelsteentjes en haal ze een voor een door het beslag.
  8. Verhit de overige olie in de wok en bak hierin maximaal 5 blokjes vlees tegelijk, totdat alle blokjes gebakken zijn.
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Maak de schoon, ontdoe hem van zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
  11. Maak de schoon en snijd ze in niet te kleine stukken.
  12. Giet het sap van de en bewaar het.
  13. Giet het grootse deel van de olie uit de wok.
  14. Verhit hem opnieuw en bak hierin de , en gedurende 2 minuten.
  15. Schep alles uit de wok en houd het apart.
  16. Schil het stukje gember en rasp het.
  17. Pers het .
  18. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en giet ze in de wok.
  19. Breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook en laat het indikken.
  20. Laat het nog 1 à 2 minuten zachtjes koken, totdat de saus helemaal helder is.
  21. Voeg de groenten, en vleesblokjes toe en roer even door.
  22. Nog 1 à 2 minuten laten doorwarmen.
  23. Serveer bij zilvervliesrijst en salade.
  24. Geef er sambal bij en een lekker koel glas bier.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie en arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • ananas en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
593 kcal
29%2372 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensvlees in zoetzure Kantonese saus