Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. 5 minuten weken in 2 eetlepels water.
  2. In een pan 1 eetlepel verhitten.
  3. hierin 5 minuten bakken.
  4. Rijst, en bouillon erbij doen en aan de kook brengen.
  5. Rijst afgedekt in 20 minuten gaar koken, laatste 5 minuten zonder deksel, zodat de rijst kan uitdampen.
  6. Intussen op laag vuur in laagje water 5 minuten koken en afgieten.
  7. In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.
  8. tot grove puree stampen en in een kommetje scheppen.
  9. Amndelen in een vijzel fijnstampen en aan toevoegen.
  10. boven raspen.
  11. Door abrikozenmengsel 1 eetlepel olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen.
  12. met zout en peper bestrooien.
  13. In een pan de rest van de olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken.
  14. Rest van de toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 10 minuten gaarbakken,af en toe keren.
  15. Vlees 1 minuut laten rusten en daarna in plakken snijden.
  16. Rijst en plakken vlees over 2 borden verdelen.
  17. amandelcompote ernaast serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
773 kcal
38%1546 kcal
Vetten
26 g.
37%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
114 g.
43%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote